Nieuws

Man of the Match van PSV: 'Ik ben altijd klaar om te spelen, ongeacht de positie'

Man of the Match van PSV: 'Ik ben altijd klaar om te spelen, ongeacht de positie'

27-02-2022 18:02 Laatste update: 18:09

Mauro Júnior is bezig aan een goede reeks wedstrijden en wist op zondagmiddag weer te overtuigen tegen Sparta Rotterdam. PSV had het in de eerste helft zwaar, maar werd door een rode kaart in het zadel geholpen door Sparta. Mauro zorgde op schitterende wijze voor de gelijkmaker van de Eindhovenaren. 

In gesprek met ESPN is een opgeluchte Mauro te zien. "We wisten dat we zeker niet onze beste wedstrijd gespeeld hebben, maar we hebben wel de drie punten gehaald en dat was voor ons het belangrijkste. Het was een heel zware wedstrijd. In de eerste helft waren we niet scherp in de duels, maar in de tweede helft lukte dat wel."

Mauro is positief over zijn ploeggenoten en trainer Roger Schmidt. "Ze helpen me op iedere positie waar ik speel. Nu als rechtsback, maar ook als linksback. Nu sta ik op rechts omdat Phillipp Mwene geblesseerd is. Ik zal er altijd staan en ben altijd klaar om te spelen, ongeacht de positie." Een favoriete positie heeft de Braziliaan niet. "Als voetballer wil je aan een wedstrijd beginnen. Welke positie is echt niet belangrijk. Ik ben blij dat ik de laatste tijd goed speel. Het loopt lekker en dat is ook fijn voor mijn ploeggenoten."

De speler die op meerdere posities uit de voeten kan had een prachtig schot in huis tegen Sparta. "Het was een snelle corner en een goed schot. Toen ik de bal raakte wist ik al dat het een goed schot was", besluit de Man of the Match. Door de overwinning heeft PSV afstand genomen van Feyenoord: de Rotterdammers gingen onderuit op bezoek bij AZ. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!