Advocaat verbaasd door Oranje-zoektocht: 'Heel apart, iedereen lijkt dat vergeten'

Advocaat verbaasd door Oranje-zoektocht: 'Heel apart, iedereen lijkt dat vergeten'

12 oktober - 13:40
Nederland 0 Reacties

Dick Advocaat vindt het vreemd dat Bert van Marwijk niet in beeld was als opvolger van Frank de Boer bij het Nederlands elftal. De Kleine Generaal wijst op het palmares van zijn collega, die hij dinsdag treft tijdens het WK-kwalificatieduel tussen de Verenigde Arabische Emiraten en Irak.

"Weet je wat ik nou zo gek vind? Dat Bert niet eens werd genoemd als kandidaat-bondscoach van het Nederlands elftal", begint Advocaat in gesprek met Voetbal International. "Toen De Boer vertrok, heb ik zijn naam niet gehoord. Als je kijkt naar wat hij heeft gepresteerd in zijn loopbaan, dat is toch geweldig? De UEFA Cup gewonnen, KNVB Beker, Saoedi-Arabië naar het WK gebracht en, volgens mij de grootste prestatie, tweede geworden met Oranje tijdens het WK. Tweede!"

"Iedereen heeft het nog steeds over die derde plaats met Van Gaal in 2014 in Brazilië. Ook heel knap, maar vier jaar daarvoor waren we vicewereldkampioen, hoor", vervolgt Advocaat. "Heel apart, het lijkt of iedereen dat is vergeten. Maar Bert is nog geen zeventig jaar, staat midden in het leven, heeft verschrikkelijk veel ervaring. Van Gaal vind ik een toptrainer, maar Bert is ook heel goed."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie