'Grootste VAR-schande ooit' blijkt terechte goal: 'Het is wel te gek voor woorden'

'Grootste VAR-schande ooit' blijkt terechte goal: 'Het is wel te gek voor woorden'

12 oktober - 11:15
Ligue 1 0 Reacties

De goal van Kylian Mbappé in de finale van de Nations League tegen Spanje was rechtsgeldig. Dat zeggen diverse oud-scheidsrechters tegen het Algemeen Dagblad. Toch is er veel weerstand tegen de regel.

Door de lichte aanraking van Eric García, de verdediger van de Spanjaarden, ontstond er namelijk een nieuwe situatie waardoor Mbappé geen buitenspel stond. “Het is niet logisch, maar te gek voor woorden”, schampert Dick Jol. De gepensioneerd scheidsrechter pleit voor het schrappen van de regel. “Als jij net even je wenkbrauwen niet hebt geschoren en de bal schampt die haren, dan is het een ‘nieuwe situatie’? Hou toch op, joh.”

De regel zorgt ook voor discussie, omdat een bal bewust gespeeld moet worden. “De aanraking van García verandert de bal nog geen twee procent van richting”, laat Jol optekenen. “Wat voor richtingverandering is dan genoeg? En wat is een bewuste aanraking?”

Dat de goal terecht is goedgekeurd, moet de ex-arbiter uit Scheveningen toegeven. De consternatie in de Spaanse media, die over de ‘grootste VAR-schande ooit’ repten, is dus onterecht. De Nations League-zege van Frankrijk is derhalve legitiem verkregen door de winnende goal van Mbappé. Eerder in de wedstrijd scoorden Mikel Oyarzabal (1-0) en Karim Benzema (de gelijkmaker) ook al.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie