Nieuws

'Met meer vertrouwen of een beter salaris was hij misschien wel gebleven bij PSV'

'Met meer vertrouwen of een beter salaris was hij misschien wel gebleven bij PSV'

11-02-2022 11:11

Huub Stevens kan er met zijn hoofd niet bij dat PSV Lars Unnerstal zo makkelijk heeft laten gaan. De keeper vertrok afgelopen zomer naar FC Twente en maakt sinds zijn komst een ijzersterke indruk. 

De Duitser was bij PSV op een zijspoor beland en koos voor een vertrek bij de Eindhovenaren. Unnerstall tekende vervolgens voor vier jaar bij FC Twente. "Dat had ik nooit laten gebeuren als ik PSV was geweest", zegt Stevens in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Ik heb de verklaringen gelezen, dat hij door de bouw van een huis naar Twente wilde en PSV hem een contract had aangeboden. PSV was dus wel in gesprek met hem en FC Twente heeft toegeslagen, terwijl PSV toch een grotere club is. Met meer vertrouwen of een beter salaris was hij misschien wel gebleven bij PSV."

"Nu zijn in de zestien grote fouten gemaakt die punten kosten", vervolgt Stevens. "Dat kan PSV zich niet permitteren. Ze hadden hem echt moeten houden, desnoods met Drommel en Mvogo erbij." Beide doelmannen kwamen op voorspraak van Schmidt naar PSV. De Duitse trainer was op zoek naar keepers die goed meevoetballen. Volgens Stevens doet PSV er verstandig aan om de volgende trainer minder inspraak te geven over het technisch beleid. "Dat iemand één assistent meeneemt, kan natuurlijk. Maar de club bepaalt het beleid en ook welke spelers er komen. Als het allemaal in goed overleg gaat, is het prima maar er is wel een aantal spelers dankzij of op voorstel van Schmidt gekomen", besluit de voormalig trainer. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!