Nieuws

Cucurella hoopt op Barça-terugkeer: 'Nooit uitgelegd waarom ik geen kansen kreeg'

Cucurella hoopt op Barça-terugkeer: 'Nooit uitgelegd waarom ik geen kansen kreeg'

10-02-2022 10:52

Marc Cucurella is inmiddels speler van Brighton & Hove Albion, maar zou maar wat graag terugkeren bij FC Barcelona. De verdediger annex middenvelder brak door bij Getafe, na in de jeugdopleiding van de Blaugranas te hebben gespeeld. Naar eigen zeggen heeft hij nooit een kans gekregen op een serieuze doorbraak in Catalonië.

De Spanjaard, die afgelopen zomer voor achttien miljoen euro werd overgenomen door de Premier League-club, speelde geen enkele wedstrijd voor het vlaggenschip van FC Barcelona. Onder manager Graham Potter is Cucurella uitgegroeid tot onbetwiste basiskracht en hij hoopt ooit nog het Barça-shirt aan te mogen trekken.

In gesprek met Gerard Romero blikt de wingback terug op zijn transfer. "Toen ik Barça verliet, had ik een kleine doorn in het oog", vertelt hij. "Ze hebben me nooit uitgelegd waarom ik geen kansen heb gekregen. Als ik de kans zou krijgen om terug te keren, zou het speciaal zijn. Dan zou ik van de pijn af zijn." In een eerder stadium liet Cucurella al doorschemeren ooit nog voor de ploeg van trainer Xavi Hernández in actie te willen komen. "Ik zou graag nog voor Barcelona spelen voordat ik met voetbalpensioen ga."