Breaking news

Mainz grijpt toch in na pro-Palestina post en verscheurt contract El Ghazi

Mainz grijpt toch in na pro-Palestina post en verscheurt contract El Ghazi

03-11-2023 18:13 Laatste update: 18:21

De pro-Palestina uitlatingen van Anwar El Ghazi hebben tóch grote gevolgen voor de voetballer, wiens contract vrijdagavond door zijn club FSZ Mainz is verscheurt. In een statement brengt de Duitse club het nieuws naar buiten. Afgelopen zomer maakte El Ghazi nog transfervrij de overstap naar Mainz, waar het tot een kort avontuur blijft.

"FSV Mainz heeft vrijdag de contractuele samenwerking met Anwar El Ghazi met onmiddellijke ingang opgezegd De club neemt deze maatregel naar aanleiding van uitspraken en berichten van de speler op sociale media", geeft Mainz aan in het statement. El Ghazi werd vorige maand tijdelijk buiten de selectie van Mainz gezet, na pro-Palestina uitingen van de aanvaller op Instagram. Even leek El Ghazi weer in de armen worden gesloten door zijn club, na een eigen statement over zijn uitlatingen.

Echter bleek recent dat El Ghazi zelf ook nog in onzekerheid zat over zijn toekomst bij Mainz. Zijn club gaf aan dat het de zaak juridisch zou onderzoeken en heeft dus besloten afscheid te nemen van de aanvaller.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!