Volendam behoudt koppositie in KKD, MVV verstevigt negatief clubrecord

04-02-2022 21:55

FC Volendam heeft opnieuw weten te winnen in Keuken Kampioen Divisie. De huidige koploper versloeg in een vermakelijk duel Jong FC Utrecht. MVV Maastricht zit in een diep dal en verloor voor de zevende keer op rij, ditmaal tegen VVV Venlo.

FC Volendam - Jong FC Utrecht 2-0
De Volendammers begonnen deze competitieronde als koploper met vier punten voorsprong op FC Emmen. De ploeg uit het vissersdorp gooide in de eerste helft de wedstrijd al op slot.

De openingstreffer werd gemaakt door Gaetano Oristanio na ruim tien minuten spelen. Tien minuten voor rust stond de 2-0 op het scorebord na een trefffer van Bilal Ould-Chikh. Jong Utrecht was zeker niet de mindere ploeg, maar wist geen enkele kans te verzilveren. In totaal loste de club uit de Domstad achttien schoten, waarvan er zeven op doel belandden en er acht werden geblokkeerd. Door de overwinning behoudt Volendam de voorsprong van vier punten op FC Emmen.

MVV Maastricht - VVV-Venlo 0-5
MVV is al weken hopeloos uit vorm en moest het ook deze week ontgelden tegen VVV. Bij het rustsignaal keken De Sterrendragers tegen een 0-4 achterstand aan en was de wedstrijd al gespeeld. De club uit Venlo nam in de tweede helft gas terug en maakte uiteindelijk nog één treffer: Nick Venema tekende voor de 0-5.

Vorige week vestigde MVV een negatief clubrecord door zes wedstrijden achter elkaar te verliezen. Dat negatieve record is sinds vrijdagavond uitgebreid naar zeven wedstrijden. Momenteel staat MVV op de zestiende plaats, boven Jong Utrecht.