Nieuws

Update: Schuurs bevestigt zware kruisbandblessure en ligt maanden uit de roulatie

Update: Schuurs bevestigt zware kruisbandblessure en ligt maanden uit de roulatie

23-10-2023 13:39 Laatste update: 16:00

Perr Schuurs heeft een dramatische blessure opgelopen. De Nederlandse centrumverdediger van Torino heeft zijn voorste kruisband gescheurd, meldt Fabrizio Romano. Daardoor zal hij het komende halfjaar niet inzetbaar zijn.

Zaterdagavond ging het mis voor Schuurs. Hij werd in de 49ste minuut van het competitieduel met Internazionale (0-3 verlies) per brancard van het veld gedragen. Schuurs greep naar zijn linkerknie en schreeuwde het uit van de pijn. De zorgen die destijds al zichtbaar waren, worden nu dus bevestigd. Trainer Ivan Juric zal zijn sterkhouder in de defensie ongeveer zes maanden moeten missen.

Schuurs kende een tot dusver uitstekend seizoen bij de Italiaanse club. De 23-jarige oud-Ajacied was een van de weinigen die in alle negen gespeelde wedstrijden de negentig minuten volmaakte. Ook had hij een doelpunt op zijn naam staan. ‘Hij is een van de beste verdedigers in de Serie A van het afgelopen jaar’, schrijft Romano.

Schuurs kwam in Nederland uit voor Fortuna Sittard en Ajax. Torino betaalde in de zomer van 2022 ruim negen miljoen euro aan de Amsterdammers voor zijn diensten. Schuurs zat ook eenmaal bij de selectie van het Nederlands elftal. In september 2020 mocht hij mee voor het Nations League-tweeluik met Polen en Italië, maar kwam niet in actie.

Update: Schuurs heeft zijn blessure via Instagram bevestigd. De verdediger heeft zijn kruisband afgescheurd en zal zo'n negen maanden uit de roulatie zijn.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Perr Schuurs (@perr_schuurs)

Update:

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!