Nieuws

Egypte heeft na winnen halve finale opvallende wens voor finale Afrika Cup

Egypte heeft na winnen halve finale opvallende wens voor finale Afrika Cup

04-02-2022 08:36 Laatste update: 10:02

Egypte won donderdag de halve finale van de Afrika Cup na 120 minuten speeltijd en penalty's van gastland Kameroen. Carlos Quieroz, de Egyptische bondscoach, kwam na het slopende duel met een opvallende wens voor de Afrikaanse voetbalbond. 

"Ik wil de bond erop wijzen dat Senegal een dag extra heeft om te trainen en daarom zou de finale maandag gespeeld moeten worden", benadrukt Queiroz op de persconferentie na afloop van de gewonnen halve finale.

De Portugees is hoogstwaarschijnlijk geschorst voor de finale. Hij ging flink tekeer aan de zijlijn over het optreden van scheidsrechter Bakary Gassama, die daar zichtbaar niet blij mee was.

De arbiter gaf Queiroz tijdens het duel twee gele kaarten. Daardoor is de Egyptische bondscoach er niet bij in de finale van de Afrika Cup. Egypte neemt het in de eindstrijd op tegen Senegal, dat woensdag met 1-3 wist te winnen van Burkina Faso. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!