Nieuws

Aubameyang tijdens Barça-presentatie: 'Samen stap voor stap terug naar de top'

Aubameyang tijdens Barça-presentatie: 'Samen stap voor stap terug naar de top'

03-02-2022 13:57 Laatste update: 15:06

Pierre-Emerick Aubameyang is in het bijzijn van FC Barcelona-president Joan Laporta gepresenteerd als nieuwe aanwinst van de Blaugranas. De topspits wordt geroemd door de bestuurder om zijn 'fundamentele wil' om voor de Spaanse grootmacht te gaan spelen. De pijlsnelle aanvaller is naar eigen zeggen binnenkort al klaar voor zijn debuut. 

Laporta noemt het een 'prachtige dag', omdat er opnieuw een speler voor FC Barcelona heeft getekend. "Zijn wil om voor Barcelona te spelen is fundamenteel. Alle leden van het bestuur heten Auba van harte welkom bij de club", vertelt de preses. Naar verluidt brengt Aubameyang een flink loonoffer om voor de financieel noodlijdende club te kunnen spelen.

"Ik ben heel blij en dankbaar om hier te zijn, en dat Barcelona mij wilde aantrekken. Ik ga alles geven en het is een eer om hier te zijn", reageert de gelukkige Gabonees. "Mensen kennen mij al jaren als doelpuntenmaker. Ik ben een snelle aanvaller en ik hoop het team te helpen met veel goals."

"Het is waar dat ik al een tijdje niet meer heb gespeeld. In mijn hoofd zit alles goed. Ik ben binnenkort al klaar om te spelen en we gaan samen stap voor stap terug naar de top", besluit de goalgetter.

Sinds begin december kwam hij niet meer in actie, wegens de gebrouilleerde relatie die hij onderhield met Arsenal-manager Mikel Arteta. De Spaanse eindverantwoordelijke nam de topspits zijn aanvoerdersband af en schorste hem uit de selectie. Op 1 februari kwam naar buiten dat het contract tussen The Gunners en Aubameyang beëindigd was.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!