Transfernieuws

'Keepersnood bij Bayern steeds groter: ook volgende transfertarget speelt elders'

'Keepersnood bij Bayern steeds groter: ook volgende transfertarget speelt elders'

16-08-2023 10:42

Bayern München ziet mogelijk opnieuw een keepende transfertarget aan haar neus voorbij gaan. Volgens Sky Sports en Fabrizio Romano is Sevilla-doelman Yassine Bounou, beter bekend als Bono, op weg naar het Saudi-Arabische Al-Hilal. Daarmee is de Duitse nood om verder te zoeken nog groter geworden.

Bono was één van de topkandidaten om de naar Internazionale vertrokken reservedoelman Yann Sommer op te volgen. Sommer werd vorig jaar gehaald als tijdelijke vervanger van de geblesseerde Manuel Neuer, maar de routinier is nog altijd niet volledig hersteld. Met Sven Ulreich heeft trainer Thomas Tuchel daarom slechts één volwaardige doelman tot zijn beschikking.

Eerder zag Bayern al hoe Kepa Arrizabalaga werd gekaapt door Real Madrid. Naar verluidt is de club verder nog bezig met het informeren naar de clubloze David De Gea, Dominik Kotarski van PAOK Saloniki en Stefan Ortega van Manchester City. Eerder stond ook Gerónimo Rulli van Ajax op die lijst. Tot er een nieuwe keeper is aangetrokken, zal Ulreich het doel moeten verdedigen. Uit het beloftenelftal lijkt Lukas Schneller zijn tijdelijke back-up te worden.

Het lijkt in ieder geval zeker dat de Marokkaanse Bono voor in totaal 21 miljoen euro naar Al-Hilal vertrekt, waar hij gaat samen spelen met onder meer Neymar, Kalidou Koulibaly, Sergej Milinkovic-Savic en Rúben Neves. Woensdagavond keept hij naar verwachting zijn laatste wedstrijd voor Sevilla, in de finale van de UEFA Super Cup.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!