Nieuws

Wie is Gustav Isaksen? De Deense buitenspeler die in beeld is bij Feyenoord

Wie is Gustav Isaksen? De Deense buitenspeler die in beeld is bij Feyenoord

26-07-2023 16:18 Laatste update: 16:18
4

Feyenoord is na het vertrek van Oussama Idrissi nog altijd op zoek naar een versterking op de flanken. Volgens 1908.nl heeft Feyenoord zijn zinnen gezet op Gustav Isaksen van FC Midtjylland en gaan de Rotterdammers snel een bod uitbrengen. Wie is deze multi-inzetbare aanvaller? VoetbalNieuws neemt hem voor je onder de loep.

Clubcarrière

Gustav Isaksen werd geboren op 19 april 2001 in Hjerk in Denemarken. Hij begon zijn voetbalcarrière bij zijn plaatselijke jeugdclub Roslev IK. Al snel maakte hij de overstap naar zijn huidige club, FC Midtjylland. Als twaalfjarige startte hij in de jeugd bij de driemalig Deens kampioen. In de jeugd gooide hij hoge ogen toen hij met zijn ploeg meedeed aan de UEFA Youth League. In de achtste finale tegen Manchester United wist hij twee keer te scoren. Zijn goede prestaties dat seizoen leverden hem uiteindelijk een profcontract op en een plek in het eerste elftal.

Op 25 augustus 2019 debuteerde hij in de hoofdmacht in een 0-2 gewonnen wedstrijd tegen SønderjyskE. Sindsdien groeide hij uit tot een vaste kracht bij de nummer zes van de Deense competitie het afgelopen seizoen.

Mocht het Feyenoord lukken om Isaksen binnen te halen, dan heeft Arne Slot ook een speler met Champions League-ervaring in huis. Isaksen maakte namelijk zijn internationale debuut op 25 november 2020 in een wedstrijd tegen Ajax op het hoogste Europese niveau. Image from Gyazo

Isaksen in de Champions League-wedstrijd Atalanta Bergamo in 2020.

Sterk seizoen

Het 21-jarige talent kende sinds zijn debuut sterke seizoenen bij Midtjylland. In 2020 bekroonde hij zich tot kampioen van Denemarken met zijn ploeg en in 2022 ging Isaksen er met de nationale beker vandoor.

Afgelopen seizoen was voor hem persoonlijk een uniek jaar. Met 18 doelpunten werd hij topscorer van de competitie. Daarnaast wist hij ook 5 assists te geven. Met deze statistieken was hij de speler die het meest betrokken was bij doelpunten in de Deense Superliga. Bovendien liet hij zijn aanvalsdrang zien met het meeste aantal schoten in de competitie, maar liefst 99.

23 – Gustav Isaksen recorded the most goal involvements (23 – 18 goals, 5 assists), the most shots (99) and the third most dribbles (158) last @Superligaen campaign. Target. pic.twitter.com/E12Qifhuqf

— OptaJohan (@OptaJohan) July 9, 2023

Ook beschikt Isaksen over een goede balbeheersing. Met de derde meeste dribbels in de competitie, 158 in totaal, heeft hij laten zien dat hij beschikt over sterke balcontrole en behendigheid. Daarnaast is hij tweebenig en kan hij zowel op de rechterflank spelen, als linksbuiten of zelfs in de spits.

Interlandcarrière

Naast zijn clubcarrière heeft Isaksen ook indruk gemaakt bij de nationale jeugdploegen. Hij heeft gespeeld voor verschillende Deense jongerenteams en was vaak een vaste kracht bij belangrijke toernooien.

De Midtjylland-aanvaller nam deel aan het EK onder 17 in 2018 en het EK onder 21 in 2021. Hoewel Denemarken in de kwartfinales van het EK onder 21 werd uitgeschakeld door Duitsland, was hij belangrijk door een strafschop te benutten. Ook scoorde hij in de groepswedstrijd tegen IJsland.

Image from Gyazo

Isaksen in een EK U21 kwalificatiewedstrijd tegen Turkije.

Marktwaarde

Door de jaren heen is de transferwaarde van Isaksen gestegen naar 7,5 miljoen euro, volgens Transfermarkt.com. Gezien zijn sterke prestaties van afgelopen seizoen en zijn contract dat doorloopt tot medio 2025, is de kans klein dat Feyenoord zal lukken om hem voor minder dan dit bedrag binnen te halen. Gezien het Champions League-vooruitzicht van de Rotterdammers, halen ze met Isaksen mogelijk een gedegen vervanger voor Idrissi in huis.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!