Transfernieuws

Kogel door de kerk: Messi vervolgt zijn loopbaan bij Inter Miami

Kogel door de kerk: Messi vervolgt zijn loopbaan bij Inter Miami

07-06-2023 21:04 Laatste update: 23:59

Het is officieel: Lionel Messi vervolgt zijn loopbaan in de Verenigde Staten. Inter Miami blijft onder meer FC Barcelona voor en haalt de Argentijnse vedette in huis.

Messi is deze zomer transfervrij na een tweejarig avontuur bij Paris Saint-Germain. FC Barcelona hoopte de Argentijn weer in de armen te sluiten, maar Messi kiest voor een avontuur in de MLS. De 35-jarige vedette had ook de mogelijkheid om Cristiano Ronaldo en Karim Benzema te volgen naar Saudi-Arabië, maar hij legde een aanbod van Al Hilal naast zich neer.

Wegens financiële problemen kon een terugkeer naar Barça niet worden gerealiseerd en dus verkast Messi naar Inter Miami. Messi tekent een meerjarig contract in de Verenigde Staten, waar hij samen gaat spelen met de Nederlandse doelman Nick Marsman.

Messi was het in het voorbije seizoen bij PSG goed voor zestien treffers en zestien assists. Toch werd hij niet gewaardeerd door de aanhang van de Franse topclub. De Argentijn werd meerdere malen uitgefloten en kon zelfs op het titelfeest rekenen op een luid fluitconcert. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!