Transfernieuws

'Saudi's hebben weer beet: Kanté wordt ploeggenoot van Benzema bij Al-Ittihad'

'Saudi's hebben weer beet: Kanté wordt ploeggenoot van Benzema bij Al-Ittihad'

07-06-2023 15:16

In navolging van Karim Benzema vertrekt ook N'Golo Kanté naar Al-Ittihad. Volgens Fabrizio Romano heeft de Franse middenvelder een overeenkomst bereikt met de Saudi-Arabische club. Ze nemen hem over van Chelsea.

Dinsdagavond ontstonden er al geluiden dat de transfer van Kanté in de afrondende fase was beland. De Italiaanse transferexpert weet het nu zeker. De 32-jarige controleur heeft in Londen zijn medische tests doorstaan en gaat een contract voor twee jaar met de optie voor nog een seizoen tekenen. Zijn salaris is er, zoals in Saudi-Arabië de norm is, vrij fors. Kanté zou er zo'n 100 miljoen euro per jaar gaan verdienen.

Al-Ittihad maakte dinsdag al de komst van Benzema bekend. Beide heren kennen elkaar van het Franse nationale elftal. De spits zou er echter meer gaan verdienen dan Kanté, namelijk zo'n 200 miljoen euro.

Kanté kampte vrijwel het gehele afgelopen seizoen met blessures en kwam daardoor alleen in de laatste fase van het Premier League-seizoen in actie. Hij mistte mede daarom het WK van afgelopen winter in Qatar.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!