Breaking news

Ontwikkeling in Nederland: kunstgras vanaf seizoen 2025/26 geweerd uit Eredivisie

Ontwikkeling in Nederland: kunstgras vanaf seizoen 2025/26 geweerd uit Eredivisie

05-06-2023 16:35 Laatste update: 16:47
1

Vanaf het seizoen 2025/26 mogen clubs definitief niet meer op kunstgras spelen in de Eredivisie. In elk stadion wordt vanaf dat moment dus op natuur- of hybridegras gespeeld.

De laatste jaren is er al een afname te zien in het aantal Eredivisie-clubs dat kunstgras heeft, maar vanaf het seizoen 2025/26 is dit officieel verboden. Dat is besloten tijdens een vergadering tussen de Eredivisie CV en achttien clubs.

Afgelopen seizoen speelden FC Volendam, FC Emmen en Excelsior nog op kunstgras. Zowel Volendam als Excelsior blijven zeker in de Eredivisie, maar voor Emmen is dat nog geen uitgemaakte zaak. De Drenthse club moet de finale van de nacompetitie tegen Almere City nog weten te overleven. Nieuwkomer PEC Zwolle beschikt over natuurgras, maar voor Heracles Almelo geldt dat niet. Wel hebben zij al aangegeven in 2024 vaarwel te zeggen tegen de kunstvariant.

Naast het besluit over kunstgras werden er in de vergadering ook nog andere zaken besproken. Zo kwamen de thema’s Europese afdrachten en verdeling van de gelden tussen de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie aan bod. Volgens het Algemeen Dagblad zou er ook uitsluitsel komen over het nieuwe mediacontract, maar die gesprekken lopen nog.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!