Nieuws

Feyenoord-begroting boven de 100 miljoen: 'Kwalitatief en kwantitatief versterken'

Feyenoord-begroting boven de 100 miljoen: 'Kwalitatief en kwantitatief versterken'

04-06-2023 18:57
2

Feyenoord gaat het volgende seizoen in met een begroting die boven de 100 miljoen uitkomt. Dat vertelt algemeen directeur Dennis te Kloese in een uitgebreid interview met Voetbal International. De regerend landskampioen kan de selectie grotendeels in tact houden wil zich gaan versterken in de breedte.

Het spelersbudget stijgt bovendien tot zo’n 23 miljoen. "Maar dat betekent niet dat we ons beleid nu kunnen loslaten. We blijven bouwen en goed nadenken over welke stappen we moeten zetten. Volgend seizoen zijn er twee tickets te vergeven voor directe plaatsing voor de Champions League."

Hij ziet dat Feyenoord qua selectie in ieder geval een goede kans maakt. "Ons voordeel is dat we beschikken over een goede, jonge en talentvolle selectie waarin vrijwel iedereen langdurig vastligt. Met Ramiz Zerrouki hebben we er een ervaren speler bij, die op meerdere posities uit de voeten kan. Dat is wel iets dat onze aandacht heeft. We kunnen ook nog wel wat doen, zijn als club ook veel meer in staat nu te handelen uit kracht."

Een breedteversterking is dan ook zeer gewenst, omdat er weer een bomvol programma in binnen- en buitenland op Feyenoord staat te wachten en de verwachtingen hoog zijn. "Onze spelers krijgen het dus druk. Is het dan verantwoord een jonge speler een seizoen lang alles te laten spelen? Niet iedereen kan dat aan. We zullen ons dus kwalitatief, maar ook kwantitatief moeten versterken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!