Transfernieuws

'Bosz is wel iemand met een eigen mening, daarom is hij ook vertrokken'

'Bosz is wel iemand met een eigen mening, daarom is hij ook vertrokken'

02-06-2023 18:28

Valentijn Driessen denkt dat Ajax vol moet inzetten op Peter Bosz. De Amsterdammers lieten onlangs weten dat John Heitinga niet verdergaat als hoofdtrainer en beginnen nu aan de zoektocht. 

In Kick-off de podcast spreekt Driessen over de staat van dienst van Bosz. "Het is iemand die voor de Hollandse school staat, soms zelfs iets té. Hij wordt dan naiëf genoemd. Hij kan zichzelf goed verkopen, heeft een goed verhaal en wordt op handen gedragen. Hij heeft internationale ervaring en heeft bij Ajax laten zien dat hij ver kan komen in de Europa League. Hij kan zijn stempel op een ploeg zetten."

Driessen denkt te weten waarom Bosz nog altijd clubloos is na zijn avontuur in Frankrijk. "Het is wel iemand met een eigen mening, daarom is hij ook weggegaan. Hij had bonje met Dennis Bergkamp. Misschien zijn sommige clubs wel een beetje huiverig. Aan de andere kant: het is een geweldig boegbeeld voor het voetbal en hij komt goed over. Hij doet zover ik weet heel veel logische dingen."

Ook in Eindhoven zou Bosz hoog op de kaart staan. "Er zijn nu een hoop geluiden dat hij bij PSV op pole position stond. Als ik PSV zou zijn en ik moest kiezen tussen Phillip Cocu en Bosz, dan zou ik voor Bosz gaan. Cocu heb je al gedaan en je wil een bepaalde impuls qua spel zien. Dat kan Bosz veel beter."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!