Nieuws

Waar wordt de loting van de Europa League uitgezonden?

Waar wordt de loting van de Europa League uitgezonden?

02-06-2023 07:54 Laatste update: 07:56

Ajax weet na woensdagavond zeker dat het in de play-offs van de Europa League zal aantreden. De Amsterdammers moeten één ronde overleven om zich te plaatsen voor de groepsfase van het op één na grootste Europese clubtoernooi. Waar worden de lotingen uitgezonden? VoetbalNieuws informeert je!

De loting voor de play-offs van de Europa League vindt plaats op maandag 7 augustus en is te volgen via een livestream. Dit kan via UEFA.com of UEFA.tv. De wedstrijden worden gespeeld op donderdag 24 en donderdag 31 augustus. De winnaars plaatsen zich direct voor de groepsfase van de Europa League, terwijl de verliezers instromen in de groepsfase van de Conference League.

Mocht Ajax de play-offs overleven en zich plaatsen voor de Europa League, dan gaan de Amsterdammers als enige Nederlandse club in de koker bij de loting voor de groepsfase. Die wordt naast de livestreams op UEFA.com of UEFA.tv ook vaak op Ziggo Sport uitgezonden. 

In het kort:

Alle lotingen

Livestream: UEFA.com

Livestream: UEFA.tv

Loting groepsfase

Ziggo Sport 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!