Nieuws

AZ troeft meerdere Eredivisie-clubs af en presenteert talentvolle Van Bommel

AZ troeft meerdere Eredivisie-clubs af en presenteert talentvolle Van Bommel

01-06-2023 18:01 Laatste update: 18:02
1

Ruben van Bommel maakt per direct de overstap naar AZ. De 18-jarige buitenspeler maakte het afgelopen jaar een uitstekende indruk bij MVV Maastricht en stond in de belangstelling van onder meer FC Twente en Go Ahead Eagles.

De zoon van Royal Antwerp-trainer Mark van Bommel staat te boek als groot talent en stond op het lijstje van meerdere Eredivisie-clubs. De keuze viel uiteindelijk op AZ, dat hem oppikt uit Maastricht. "Ik was blij om te horen dat zo’n grote Nederlandse club mij wil hebben. Dat zegt wat. Toen werden er nog een paar gesprekken gevoerd en uiteindelijk voelde het hier voor mij het beste", vertelt Van Bommel op de clubsite.

Met MVV werd Van Bommel na een goed seizoen uitgeschakeld in de play-offs door NAC Breda. In de Keuken Kampioen Divisie was de jonge buitenspeler van enorm grote waarde met vijftien goals en vijf assists in 31 competitiewedstrijden. Van Bommel tekent voor vier jaar in Alkmaar.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!