Transfernieuws

'Here we go': 'Chelsea stelt topkandidaat Pochettino aan als nieuwe hoofdtrainer'

'Here we go': 'Chelsea stelt topkandidaat Pochettino aan als nieuwe hoofdtrainer'

28-05-2023 13:57 Laatste update: 13:59

Chelsea staat op het punt om Mauricio Pochettino aan te stellen als hun nieuwe hoofdtrainer. Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano zondagmiddag. Pochettino wordt daarmee de opvolger van Frank Lampard, die als interim-coach optrad bij The Blues.

Chelsea kent een dramatisch seizoen. De Londenaren investeerden honderden miljoenen euro's in de selectie, maar kregen daar nauwelijks prestaties voor terug. Een voorlopig twaalfde plaats in de Premier League is iets waar men op Stamford Bridge aan het begin van het seizoen geen enkel moment aan had gedacht.

Mede daardoor werd Potter, maar daarvoor ook Thomas Tuchel al de laan uit gestuurd. Pochettino moet volgend seizoen het tij doen keren voor de club, die zodoende ook Europees voetbal misloopt. Romano meldt dat alle voorwaarden voor een langetermijnovereenkomst zijn geaccepteerd. Sinds april waren de onderhandelingen al vergevorderd. Er zou sprake zijn van een contract tot medio 2026.

Een klus bij Chelsea zou Pochettino's derde worden in de Premier League. Eerder was de 51-jarige Argentijn al eindverantwoordelijke bij Southampton en Tottenham Hotspur. Met de Spurs bereikte hij in 2019 de finale van de Champions League.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!