Nieuws

Wanneer speelden Coventry en Luton Town voor het laatst op het hoogste niveau?

Wanneer speelden Coventry en Luton Town voor het laatst op het hoogste niveau?

27-05-2023 13:54

Coventry City en Luton Town strijden zaterdagmiddag in een rechtstreeks duel op Wembley tegen elkaar om promotie naar de Premier League. Wanneer speelden beide ploegen voor het laatst op het hoogste Engelse niveau? VoetbalNieuws dook voor je in de geschiedenisboeken.

Laatste Premier League-optreden Coventry in 2000/2001

Als om 17.45 uur de bal aan het rollen wordt gebracht, is in ieder geval duidelijk dat de Premier League voor het eerst sinds dik twintig jaar weer één van beide ploegen mag gaan begroeten. De laatste keer dat Coventry City in de Premier League actief was, was namelijk in het seizoen 2000/2001. Tussen de jaren ’70 en ’90 speelde club onafgebroken op het hoogste niveau, dat toen nog de First Division heette.

Coventry maakte een vrije val mee door in 2018 naar de League Two, het vierde Engelse niveau te degraderen, maar klom ook snel weer op. Vijf jaar later lonkt weer promotie naar de Premier League.


Kenilworth Road, het karakteristieke stadion van Luton Town.

Luton na 1991/1992 niet meer op het hoogste niveau

Luton Town was in het seizoen 1991/1992 voor het laatst actief op het hoogste Engelse voetbalniveau, maar verscheen nog nooit in de Premier League. In de jaren ’80 waren The Hatters vaste klant in de First Division. Net als Coventry, maakte ook Luton hele zware jaren mee. Tussen 2009 en 2014 speelden ze zelfs nog tussen de amateurs.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!