Exclusive

Wie is Kelvin de Lang, de nieuwe hoofd scouting van Ajax?

Wie is Kelvin de Lang, de nieuwe hoofd scouting van Ajax?

24 mei - 17:44 Laatste update: 18:04
2

Kelvin de Lang is de nieuwe Hoofd Scouting van Ajax. Bij velen zal er niet direct een belletje gaan rinkelen bij het horen van zijn naam, desondanks heeft de 42-jarige scout al veel ervaring binnen de voetballerij. VoetbalNieuws stelt De Lang aan je voor!

De Lang staat hedendaags bekend als scout, maar stond zelf in een ver veleden ook op het voetbalveld. De 42-jarige Amsterdammer kwam echter niet verder dan het eerste elftal van de amateurs van SV Argon, een eersteklasser uit Mijdrecht. Hij besloot in 2009 zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen, omdat hij het prachtige spelletje niet meer kon combineren met zijn baan als Head of Marketing & Scouting bij Football Mix BV.

Om in dit vakgebied aan de slag te gaan volgde De Lang eerst de havo, alvorens hij aan een sportopleiding op het CIOS begon. Vanaf 2000 studeerde hij aan de Johan Cruyff University, waar de nieuwe hoofd scouting van Ajax vier jaar later de opleiding sportmarketing afrondde. In de tussentijd haalde De Lang ook zijn trainerspapieren, waardoor hij tussen 2003 en 2005 hoofdtrainer kon worden bij de O17 en O19 van HFC Haarlem.

Na een aantal jaar ervaring opgedaan te hebben in het werkveld, kreeg De Lang in 2017 de kans om aan de slag te gaan bij Manchester City als jeugdscout. De partner van voormalig hockey-international Ellen Hoog werkte zes jaar bij de Engelse grootmacht, waarvan het laatste jaar direct onder technisch directeur Txiki Begiristain. De Lang zal bij Ajax hoofd scouting Henk Veldmate gaan opvolgen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s