Nieuws

Ontknoping titelrace tussen PEC en Heracles: welke scenario's zijn er mogelijk?

Ontknoping titelrace tussen PEC en Heracles: welke scenario's zijn er mogelijk?

19-05-2023 19:53 Laatste update: 20:42

We staan aan de vooravond van de ontknoping in de Keuken Kampioen Divisie. Zowel Heracles als PEC Zwolle maakt nog kans op het kampioenschap. VoetbalNieuws zet de mogelijke scenario's van vrijdagavond op een rijtje.

Heracles en PEC zijn al verzekerd van promotie naar de Eredivisie, maar er wordt vrijdag nog volop gestreden om het kampioenschap in de KKD. De Zwollenaren leken lange tijd de titel te gaan veroveren, maar de ploeg van Dick Schreuder liet na het veiligstellen van promotie de nodige punten liggen. Heracles kwam hierdoor steeds dichter bij PEC en ging zelfs over de Zwollenaren heen. Met nog één wedstrijd te gaan in de KKD is er dus nog genoeg om voor te spelen.

Heracles beter doelsaldo

Heracles en PEC hebben voorafgaand aan de laatste speelronde evenveel punten (82). Het doelsaldo van Heracles is echter beter, waardoor de Almeloërs als koploper de beloftenploeg van Ajax ontvangen. PEC gaat vrijdag op bezoek bij Helmond Sport. Het verschil in doelsaldo is vier doelpunten, waardoor PEC Zwolle flink zal moeten uithalen in Brabant - als Heracles in eigen huis weet te winnen van Jong Ajax

Geen onmogelijke opgave

Voor PEC is de missie vrijdagavond dan ook duidelijk: winnen. En dik ook. De Zwollenaren produceerden dit seizoen tot dusver al 96 treffers, waarvan er maar liefst dertien in één wedstrijd vielen. Op 3 maart walste de ploeg van Schreuder over FC Den Bosch heen: 13-0. PEC weet dus wat het moet leveren om een monsterscore neer te zetten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!