Ihattaren overladen met kritiek: 'Hij gaat het niet redden in de top'

Ihattaren overladen met kritiek: 'Hij gaat het niet redden in de top'

17 januari - 09:36
Eredivisie 0 Reacties

Mohamed Ihattaren moet in de spiegel kijken, vinden Rafael van der Vaart en Arno Vermeulen. De negentienjarige middenvelder gaf in een groot interview met De Telegraaf aan dat er bij zowel PSV als Sampdoria fouten zijn gemaakt en is momenteel met personal trainer Gerald Vanenburg richting een rentree op het voetbalveld aan het werken. 

"Ik vind het zo jammer allemaal. Ik vind hem zo'n geweldige speler, maar deze week stond een beetje in het teken van: hoe gaan we hem weer positief in het nieuws brengen?", stelt Van der Vaart bij het NOS-programma Studio Voetbal. Behalve Vanenburg nam ook Wim Kieft het in een column voor Ihattaren op. De oud-international denkt echter dat er met een andere blik naar het interview van de voormalig PSV'er gekeken mag worden. "Ik kreeg een beetje het gevoel dat iedereen de schuld kreeg: Mino Raiola, Roger Schmidt, maar hij niet."

"Hij heeft zoveel talent en ik heb hem altijd beschermd, alleen het wordt nu tijd dat hij zelf opstaat en het laat zien. Want je wil toch niet zeggen dat hij bij PSV geen kans heeft gekregen?", vervolgt Van der Vaart zijn betoog, waarna hij bijval krijgt van Arno Vermeulen, die scherpe teksten heeft. "Deze speler komt nooit meer in de top te voetballen."

Vermeulen baseert zijn mening op het 'denkpatroon' van Ihattaren. "Hij speelt bij PSV, hij speelt een wedstrijd niet terwijl hij vindt dat hij wel moet spelen, waarna hij de volgende dag expres te laat komt. Hij gaat het niet redden", is de analist in volle overtuiging. "Het mag ook niet afhangen van welke trainer je hebt. Volgens mij is Schmidt een hele menselijke trainer. Ihattaren moet in de spiegel kijken. Alle b*llshit die hij in die interviews gegeven heeft moet hij vergeten."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie