Transfernieuws

'De Gea nog altijd niet verlengd: Ten Hags United kijkt naar Nederlandse doelman'

'De Gea nog altijd niet verlengd: Ten Hags United kijkt naar Nederlandse doelman'

11-05-2023 12:10

De toekomst van David de Gea bij Manchester United is nog altijd onzeker. The Manchester Evening News weet dat Bart Verbruggen in beeld is om zich over de erfenis van de Spaanse doelman te ontfermen.

De onvrede over De Gea is onder de fans toegenomen, nadat de keeper niet voor het eerst dit seizoen hopeloos in de fout ging. Tegen West Ham United (1-0 nederlaag) blunderde hij opzichtig. Die misser kan Manchester United duur komen te staan, want het Champions League-ticket voor volgend jaar is nog altijd niet binnen. De 45-voudig Spaans international heeft zijn aflopende contract nog altijd niet verlengd.

The Manchester Evening News wijst Verbruggen aan als potentiële opvolger. Hij groeide dit seizoen tot onbetwiste eerste keuze onder de RSC Anderlecht-lat en werd door bondscoach Ronald Koeman al bij de selectie van Oranje gehaald. Tot een debuut voor het Nederlands elftal kwam het niet, maar de keeper staat er goed op.

De belangstelling vanuit de Europese top voor Verbruggen staat niet op zichzelf. Medio maart bracht Het Laatste Nieuws al naar buiten dat de doelman gevolgd werd door Liverpool en Manchester United. Een maand later schreef Het Nieuwsblad dat naast die twee Engelse topclubs ook Chelsea en Bayern München belangstelling hadden.

Dat Ten Hag graag uit een bekende vijver vist, is een understatement. Lisandro Martínez, Antony, Wout Weghorst en Tyrell Malacia maakten in het afgelopen jaar de overstap naar Old Trafford. De Nederlandse manager staat sinds de zomer van 2022 aan het roer bij The Mancunians.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!