Exclusive

Hoop op Messi en Busquets: dit zijn de grootste clubs van Saudi-Arabië

Hoop op Messi en Busquets: dit zijn de grootste clubs van Saudi-Arabië

10 mei - 12:56

Saudi-Arabië wist in 2022 te verrassen door Cristiano Ronaldo op te halen bij Manchester United en hoopt nu ook op de komst van Messi. Het ambitieuze voetballand wordt door de voetbalsterren steeds beter op de kaart gezet. Wat zijn precies de grootste clubs in het land? VoetbalNieuws schetst de situatie. 

Al-Hilal: vijftien landstitels

Vanwege de interesse in Messi beginnen wij met Al-Hilal. De club won sinds de oprichtingin 1957 al vijftien keer de Saudische landstitel en is daarmee recordhouder in het land. De afgelopen drie seizoenen wist Al-Hilal de landstitel ook al naar zich toe te trekken. De bekendste speler is de Braziliaanse Michael, die in 2022 voor ruim zeven miljoen euro naar de club kwam.

Al-Hilal hoopt alle records overboord te gooien en hoopt Messi in te lijven. De Argentijn ligt nog altijd overhoop met Paris Saint-Germain en de Saudische club hoopt de aanvaller te verleiden met een contract dat honderden miljoenen euro's waard is. Al-Hilal staat dit seizoen op een teleurstellende vierde plek en lijkt niet meer veel kans te maken op de landstitel.

Al Nassr: negen landstitels

Al Nassr wist al negen keer de landstitel te veroveren en mocht zichzelf in 2019 voor het laatst landskampioen worden. De club, die in 1955 werd opgericht, vergaarde de afgelopen zomer veel bekendheid door Cristiano Ronaldo aan te trekken. De Portugees verliet Manchester United voor een avontuur bij Al Nassr en tekende een gigantisch contract. Al Nassr plukte al eerder bekende voetballers weg uit Europa en heeft onder meer David Ospina en Luiz Gustavo in de selectie zitten. Al Nassr staat tweede in de competitie.

Al Ittihad: acht landstitels

Al Ittihad werd in 1927 al opgericht en pakte tot dusver acht keer de landstitel. De ploeg gaat momenteel aan kop in de Saüdische competitie en kan zich mogelijk naast Al Nassr gaan voegen met een negende titel. Bekende spelers zijn onder meer Helder Costa, die van Leeds United wordt gehuurd, en de Braziliaanse spits met een geweldige naam: Romarinho.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s