Manchester United wint vijf dagen na Aston Villa-thuis niet in Birmingham

Manchester United wint vijf dagen na Aston Villa-thuis niet in Birmingham

Manchester United heeft weer averij opgelopen in de Premier League. Hoewel de ploeg van manager Ralf Rangnick met 0-2 voorstond, slaagde Aston Villa erin om een remise uit het vuur te slepen: 2-2.

Al vroeg in de wedstrijd maakte Villa-doelman Emiliano Martínez een pijnlijke fout. De goalie liet een houdbaar schot van Bruno Fernandes door zijn benen glippen, wat de bezoekers aan de leiding bracht. Zonder Cristiano Ronaldo en Donny van de Beek ging Manchester United op zoek naar een verdubbeling van de marge, maar tot grote kansen kwam de ploeg niet.

Dit lukte na rust wel. Fernandes ontving de bal op de rand van de zestien van Fred en haalde genadeloos uit. Via de onderkant van de lat ging de bal over de doellijn en stond Manchester United op 0-2. De wedstrijd leek gespeeld, maar Aston Villa knokte zich knap terug. Jacob Ramsey maakte een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer, waarna Philippe Coutinho bij zijn debuut voor The Villans het stadion liet ontploffen. 

Vijf dagen geleden stonden beide ploegen in het kader van de FA Cup al tegenover elkaar. Toen trok Manchester United met een 1-0 zege aan het langste eind, zaterdagavond worden de punten gedeeld. De vierde plaats in de Premier League, die recht geeft aan een Champions League-ticket, raakt verder uit zicht. De afstand tot die plek bedraagt vijf punten. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie