Transfernieuws

Transferrecord Brighton gesneuveld: Seagulls halen spits voor 34 miljoen euro

Transferrecord Brighton gesneuveld: Seagulls halen spits voor 34 miljoen euro

05-05-2023 19:02

Het huidige Premier League-seizoen nadert zijn ontknoping, maar Brighton & Hove Albion heeft de eerste aanwinst voor de komende jaargang gepresenteerd. João Pedro wordt voor tientallen miljoenen euro's overgenomen van Watford.

Daarmee zijn The Seagulls de eerste Premier League van het seizoen 2023/24 die fors de buidel trekken voor een spits. Alhoewel beide ploegen zwijgen over de hoogte van de transfersom, melden alle doorgaans betrouwbare Britse media dat er een bedrag van 34,5 miljoen euro met de overgang gemoeid is.

De 21-jarige Braziliaan ondertekent een contract tot medio 2028 bij Brighton, dat dit seizoen tegen de subtop in de Premier League aanschurkt. In de afgelopen 3,5 jaar dat Pedro voor Watford uitkwam, wist hij 24 keer het net te vinden in tachtig optredens. "Hij is een briljant jong talent, technisch zeer goed, snel en met oog voor doel", omschrijft technisch directeur David Weir de aanwinst op de clubsite van Brighton.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!