James Rodríguez redt met heldendaad het leven van Coulibaly tijdens wedstrijd

James Rodríguez redt met heldendaad het leven van Coulibaly tijdens wedstrijd

13 januari - 10:51 Laatste update: 12:45
Stars League (Qatar) 0 Reacties

Ousmane Coulibaly, speler van Al-Wakrah, stortte maandag in elkaar op het voetbalveld met een hartaanval tijdens het duel met Al-Rayyan. Mede dankzij de inspanningen van James Rodríguez kon het leven van de Malinees gered worden.  

De 32-jarige rechtsback van de Qatarese club zakte ineen tijdens het duel tussen Al-Rayyan en Al-Wakrah (3-0), waarna de Colombiaanse sterspeler direct te hulp schoot. Teamarts Mukhtar Shabaan van Al-Wakrah meldt dit bericht via Twitter. Rodríguez trad adequaat op toen hij de verdediger op de grond zag liggen. Hij legde Coulibaly direct in een stabiele zijligging, waardoor zijn ademhaling weer begon.  

Door het handelen van de 82-voudig international van Colombia voorkwam hij dat de Malinees een hartstilstand kreeg, bevestigt de dokter. Shabaan schrijft dat Coulibaly in stabiele toestand verkeert en zijn herstel binnenkort kan beginnen, alhoewel hij voorlopig onder medische observatie blijft.  

Het duel werd vervolgens 'gewoon' uitgespeeld. In het restant van de wedstrijd weet Rodríguez nog twee treffers aan te tekenen. Coulibaly is 26-voudig international namens Mali. Voor het toernooi om de Afrika Cup werd de vleugelverdediger niet opgeroepen. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie