Nieuws

Rummenige over 'geen makkelijke man' Van Gaal: 'Eersteklas coach met filosofie'

Rummenige over 'geen makkelijke man' Van Gaal: 'Eersteklas coach met filosofie'

11-01-2022 10:46 Laatste update: 13:38

Karl-Heinz Rummenige is onder de indruk van de capaciteiten van voormalig Bayern München-trainer Louis van Gaal. Volgens de voormalige voetbalbestuurder is onder het bewind van de Nederlander de basis gelegd voor het hoge niveau van Der Rekordmeister.

In een groot interview met Der Kicker bespreekt Rummenige de kwaliteiten van Van Gaal. "Neem Louis van Gaal: hij was een meevaller." De voormalig voorzitter noemt de huidige bondcoach van Oranje "geen gemakkelijke persoon, maar een eersteklas coach die een nieuwe filosofie met zich meebracht." 

Hij ziet Van Gaal als architect van de successen die Bayern in het afgelopen decennium heeft mogen vieren. "Hij bracht ons voetbal naar een nieuw niveau, toen Jupp Heynckes, heeft het spel van Van Gaal gecultiveerd en het team meer samengebracht." 

Rummenige is blij met de trainers die de Beierse formatie in de afgelopen jaren voor de groep hebben gehad. "Met Van Gaal, Heynckes, Guardiola, Flick en Nagelsmann hadden en hebben we in de laatste tien jaar vijf trainers die uitstekend pasten. Dat komt in Europa nauwelijks voor", besluit het 66-jarige Bayern-icoon. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!