'Ex-spelersmakelaar De Vrij broedt op tegenclaim wegens reputatieschade'

'Ex-spelersmakelaar De Vrij broedt op tegenclaim wegens reputatieschade'

10 januari - 21:30
Serie A 0 Reacties

Stefan de Vrij hangt een tegenclaim van Spelersmakelaar Sports Entertainment Group (SEG) boven het hoofd. De Nederlandse verdediger eist 22 miljoen euro van het bedrijf wegens 'onrechtmatig handelen', maar daar kijkt SEG anders naar. Volgens het kantoor wist de Oranje-international hoeveel geld hij zou verdienen aan zijn overstap van SS Lazio naar Internazionale.

Dat blijkt uit vertrouwelijke stukken en notariële getuigenverklaringen van betrokkenen, schrijft De Telegraaf. De Vrij zou zich door Antwerpse advocaten 'ten onrechte op de mouw heeft laten spelden'. Zij zouden hem volgens SEG bedrogen hebben. De zaak dient de komende maand in de rechtbank van Amsterdam.

De Vrij stelt niets te weten van de overeenkomst tussen Inter en SEG en daarom recht te hebben op een totaal van 22 miljoen euro. Het makelaarsbedrijf meldt nu dat de Nederlander met een contractprijs van 37,5 miljoen euro 'het maximaal haalbare' uit zijn transfer heeft gehaald, omdat hij anders meer dan de spits van de club zou verdienen. 

Het is de reden dat SEG op een tegenclaim broedt: De Vrij zou geen financiële schade hebben opgelopen. Het bedrijf vindt dat er door de uitspraken van de oud-Feyenoorder reputatieschade is aangericht, 'doordat De Vrij vertrouwelijke overeenkomsten in de publiciteit heeft gebracht, zodat deze 'in een verkeerde context' de pers heeft gehaald', aldus De Telegraaf. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie