PSV heeft geen kind aan NEC en pakt voorlopige tweede plaats in emotioneel duel

01-04-2023 21:58 Laatste update: 22:00
5

PSV heeft zaterdagavond kinderlijk eenvoudig gewonnen op bezoek bij NEC. In een wedstrijd die vooral in het teken stond van het eerbetoon aan de overleden perschef Thijs Slegers, werd het 2-4.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een indrukwekkend minuut stilte gehouden voor Slegers, die gelangere tijd leed aan een acute vorm van leukemie. Afgelopen maandag overleed hij.

De aanwezige toeschouwers in De Goffert zagen hoe PSV al na zeven minuten op voorsprong kwam. Een van richting veranderd schot van Xavi Simons werd niet goed gekeerd door Jasper Cillessen, waardoor Luuk de Jong in de rebound voor de openingstreffer kon zorgen.

Amper een kwartier later was het opnieuw raak voor de ploeg van Ruud van Nistelrooij. Olivier Boscagli, die na een jaar blessureleed weer eens in de basis mocht beginnen, kopte na een vrije bal de 2-0 binnen. De Fransman was daar zichtbaar door geraakt en kon zijn tranen niet in bedwang houden.

De malaise hield in de eerste helft aan voor NEC, want Joey Veerman tekende in de 39e minuut voor de 0-3. Een fraaie aanval eindigde met een bekeken schuiver van de middenvelder. PSV had geen kind aan de Nijmegenaren, en dat beeld ging ook in de tweede helft vrolijk door. De Jong maakte zijn tweede op aangegeven van Patrick van Aanholt. De VAR had even tijd nodig om eventueel buitenspel te constateren, maar keurde hem uiteindelijk goed.

Het eerste echte gevaar van NEC leverde meteen een doelpunt op, en wat voor een. Oussama Tannane liet zijn handelsmerk weer eens zien door verwoestend met zijn linker uit te halen en PSV-goalie Joël Drommel kansloos te laten met een schot in de kruising. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd maakte hij ook zijn tweede, met een harde vrije trap. Hij moest daarna echter wel geblesseerd het veld verlaten.

Dankzij de driepunter staat PSV in ieder geval voor even op de tweede plaats in de Eredivisie, omdat ook AZ punten liet liggen. Ajax komt zondagmiddag in actie tegen Go Ahead Eagles en kan bij een eventuele zege weer over de Eindhovenaren heen wippen. NEC daalt naar de tiende plaats en hoopt in het restant van de competitie nog een plek voor de play-offs om Europees voetbal af te dwingen.