Reactie

'Vormdip' Van Dijk verklaard: 'Heb het gevoel dat hij wat agressie mist'

'Vormdip' Van Dijk verklaard: 'Heb het gevoel dat hij wat agressie mist'

01-04-2023 13:45

De 'vormdip' van Virgil van Dijk heeft een reden, stelt Frank de Boer. De analist stelt dat de centrale verdediger agressiviteit in zijn spel mist.

Van Dijk krijgt het de laatste weken voor de kiezen. De Oranje-captain wordt verweten dat hem leiderschap ontbeert, door onder andere Marco van Basten en Ruud Gullit. Dat komt volgens de twee voormalig Oranje-internationals op verschillende manieren tot uiting. Ook De Boer onderschrijft de 'vormdip' van Van Dijk.

"Ik ben zelf centrale verdediger geweest, je hebt altijd een periode dat  het wat minder gaat", begint De Boe bij Viaplay. Dat heeft volgens hem ook een reden. "Hij zakt niet door de ondergrens, maar ik heb het gevoel dat hij wat agressie mist. Hij moet de boel neerzetten, maar ook zichzelf. Het lijkt soms een beetje apathisch. Hoe dat komt is lastig vast te stellen."

"Hij moet gewoon keihard werken", vervolgt De Boer, die aangeeft dat Van Dijk weer boven komt drijven als hij dat doet. "Hij moet gewoon eens boos worden op zichzelf, maar ook op zijn medespelers", besluit hij.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!