Exclusive

Wie is Shaqueel van Persie? Zoon van Oranje-topscorer aller tijden

Wie is Shaqueel van Persie? Zoon van Oranje-topscorer aller tijden

30-03-2023 15:15 Laatste update: 17:01

Shaqueel van Persie (16) blinkt vrijwel wekelijks uit bij Feyenoord O17 en plaatste zich eerder deze week met Oranje O17 voor het EK. De zoon van Robin van Persie droomt van een debuut in de hoofdmacht van de Rotterdammers. Wie is deze talentvolle linkspoot? VoetbalNieuws stelt hem aan je voor.

Van Persie werd op 16 november 2006 geboren in Londen en is momenteel actief bij Feyenoord. Tot dusver droeg hij vijf keer het shirt van het vertegenwoordigende jeugdelftal van Oranje en daarin liet hij één keer het net bollen. Dinsdag werd plaatsing voor het EK het feit dankzij een 1-0 overwinning op de leeftijdsgenoten van Engeland. Van Persie kwam pas in de slotfase in het veld en wist niet te scoren.

In Rotterdam-Zuid is hij dit jaar flink op dreef. In 19 wedstrijden namens zijn club liet hij liefst 21 keer het net bollen. Daarnaast mag de jongeling geregeld op pad met de O18-ploeg van de Rotterdammers. Het huidige contract van de aanvaller loopt medio 2025 af. De laatste contractverlenging van Van Persie dateert van 16 mei 2022.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Shaqueel van Persie (@shaqueelvanpersie)

Al vanaf jonge leeftijd werd duidelijk dat de zoon van de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal veel talent had: in 2015 werd hij opgenomen in de jeugdopleiding van Manchester City, om vervolgens twee jaar later - in het kielzog van zijn vader - te verhuizen naar Fenerbahçe. Die stap werd mede ingegeven doordat de voormalig topspits van onder meer Arsenal, Feyenoord en Manchester United bij de Turkse topclub ging spelen.

Bij diens terugkeer naar Rotterdam-Zuid ging ook Shaqueel van Persie aan de slag bij Feyenoord. Hij staat te boek als een technisch vaardige speler die in staat is kansen te creëren voor anderen. Zijn manier van positie kiezen voor het vijandelijke doel doet denken aan de manier waarop zijn vader dat ook deed in zijn actieve carrière. Net als Robin is Shaqueel linksbenig.

Waar Van Persie senior niet te boek stond als een al te goede kopper - ondanks zijn wereldberoemde goal tegen Spanje op het WK 2014 - kan Shaqueel juist erg goed koppen. "Ik denk dat ik beter kan koppen dan mijn vader", zei hij eerder tegen de NOS. Robin van Persie kon het niet laten om te reageren en zei donderdag bij ESPN dat zijn zoon hem op dat vlak al inderdaad voorbij lijkt te zijn gestreefd. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!