Transfernieuws

Van den Belt reageert op droomtransfer: 'Voor mij echt een fantastische club'

Van den Belt reageert op droomtransfer: 'Voor mij echt een fantastische club'

29-03-2023 14:53

Thomas van den Belt kan zijn geluk niet op met zijn vertrek naar Feyenoord. De middenvelder van PEC Zwolle mag zich vanaf de zomer melden in Rotterdam en sluit een bewogen periode af bij De Blauwvingers.

Van den Belt reageert op de clubsite van PEC over zijn aanstaande overstap. PEC maakte woensdagmiddag bekend dat de kogel officieel door de kerk is. "Als jongen van de club heb ik de hele PEC Zwolle Voetbalacademie doorlopen en was mijn debuut het moment dat het allemaal echt begon. Daarna heb ik ook nog veel mooie momenten meegemaakt", valt te lezen.

De transfer vindt pas over een paar maanden plaats, waardoor het doel voor Van den Belt tot die tijd duidelijk is. "Na de degradatie, die veel pijn en verdriet heeft gedaan, ben ik dit seizoen aan een nieuw hoofdstuk begonnen bij PEC Zwolle met maar één doel: promotie en een kampioenschap. Daar zal ik alles voor blijven geven."

Feyenoord-trainer Arne Slot is meer dan bekend met Van den Belt. De trainer is goed bevriend met vader Gerard van den Belt, huidig financieel directeur van SC Cambuur. De koploper van de Eredivisie probeerde in de winter al te onderhandelen met PEC, maar dat ging destijds niet door.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!