Schotland stunt tegen Spanje dankzij McTominay, Turkije onderuit tegen Kroatië

28-03-2023 22:44 Laatste update: 22:50

Schotland heeft de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Spanje met 2-0 gewonnen. Scott McTominay was met twee doelpunten de absolute matchwinner. Turkije ging, met Orkun Kökçü en Ferdi Kadioglu in de basis,  in eigen huis onderuit tegen Kroatië.

Schotland - Spanje 2-0
Schotland schoot uit de startblokken en kwam na zeven minuten spelen op voorsprong tegen favoriet Spanje. Scott McTominay schoof op aangeven van Andy Robertson de 1-0 tegen de touwen. De Schotten staken veel energie in de wedstrijd en maakte het de sterren van Spanje continu moeilijk op een volgepakt Hampden Park. Vlak na rust breidde Schotland de voorsprong uit via wederom McTominay. Na de 2-0 gooiden de Schotten de wedstrijd in het slot en trokken zo de drie punten naar zich toe.

Turkije - Kroatië 0-2
Met Orkun Kökçü en Ferdi Kadioglu begon Turkije aan het zware kwalificatieduel met Kroatië. De bezoekers kwamen na twintig minuten spelen op voorsprong via Mateo Kovačić. De middenvelder van Chelsea zou de hoofdrol pakken, door op slag van rust ook de tweede Kroatische treffer voor zijn rekening nemen. Turkije was in eigen huis niet opgewassen tegen de Kroaten en verloor dan ook terecht met 0-2.