Exclusive

Feyenoord op weg naar de titel: gaf een ploeg ooit zo'n ruime voorsprong nog weg?

Feyenoord op weg naar de titel: gaf een ploeg ooit zo'n ruime voorsprong nog weg?

17-04-2023 15:38 Laatste update: 15:38

Feyenoord is sinds de overwinning bij Ajax hard op weg naar de titel. De Rotterdammers hebben een voorsprong van acht punten op de Amsterdammers én op PSV, maar toch is er nog een klein beetje hoop bij de achtervolgers. Gaf een club ooit zo een ruime voorsprong nog weg in de Eredivisie na 29 speelronden? VoetbalNieuws brengt je op de hoogte.

Feyenoord is met 70 punten uit 29 wedstrijden de koploper van de Eredivisie. Achtervolgers Ajax en PSV hebben 62 punten uit hetzelfde aantal wedstrijden, terwijl AZ Alkmaar 57 punten wisten te halen uit 29 duels.

Gaf een ploeg ooit zo'n ruime voorsprong weg?

In de geschiedenis van het Nederlandse voetbal in de Eredivisie gebeurde het één keer dat een club met een achterstand van tenminste zes, en dus niet acht punten op de lijstaanvoerder na de 28ste, en dus niet de 29e speelronde alsnog kampioen werd: het Ajax van trainer Frank de Boer in 2010/2011. De Amsterdammers hadden destijds zes punten achterstand op PSV en daarmee stonden ze derde, nog vijf punten achter nummer twee FC Twente.

PSV bezweek onder de druk en haalde uiteindelijk in de laatste zes speelronden maar acht punten, Twente speelde elf punten bij elkaar en Ajax pakte de volle buit. De kers op de taart was de allesbeslissende overwinning op de Tukkers in eigen huis in de 34ste speelronde, waardoor Ajax op 73 punten eindigde en Twente op 71.Siem de Jong Ajax-FC Twente

Na exact 29 speelronden

Nooit eerder gebeurde het dat een club na exact 29 speelronden in de Eredivisie een achterstand van acht punten of meer de titel alsnog wist te grijpen. In het seizoen 2010/2011 was het gat tussen Ajax en PSV slechts zes punten na 28 speelrondes. Nu is dat een gat van acht punten na 29 speelrondes, maar de prestatie van De Boer en co. blijft bijzonder. Wat dat betreft liggen er misschien tóch nog mogelijkheden voor de ploegen van John Heitinga, Ruud van Nistelrooy.

Met nog vijf wedstrijden en acht punten voorsprong heeft Feyenoord de titel volledig in eigen hand. Zelfs als Arne Slot en co. nog twee keer verliezen staat Feyenoord nog bovenaan. Bovendien zouden Ajax en/of PSV dan alle duels moeten winnen. Iets wat gezien het programma een lastige opgave lijkt. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!