Nieuws

Ten Hag wilde 'ongeduldige' Taylor verhuren: 'Was lastig in die situatie'

Ten Hag wilde 'ongeduldige' Taylor verhuren: 'Was lastig in die situatie'

28-03-2023 17:32

Kenneth Taylor debuteerde onder Erik ten Hag bij Ajax en eind vorig seizoen beleefde hij ook zijn doorbraak. De middenvelder van de Amsterdammers moest geduldig zijn, maar hij is louter positief over zijn oude trainer.

"Ik kon altijd bij hem terecht als ik met iets zat en heb veel van hem geleerd. Maar voor mij was het ook lastig onder Ten Hag", steekt Taylor van wal in een interview met het magazine Helden. Ten Hag en de middenvelder hadden een goede band, maar aanvankelijk leek een doorbraak bij Ajax er niet in te zitten voor Taylor.

"Het eerste jaar dat ik bij de selectie kwam, had ik weinig verwachtingen. Het was al fantastisch dat ik erbij zat. Het seizoen erop viel ik af en toe in, maar ik wilde heel graag meer spelen. Dat merkte de trainer aan mij", aldus Taylor. Ten Hag stelde voor om de middenvelder een half seizoen te verhuren vorig seizoen. "Dat wilde ik niet, ik wilde slagen bij Ajax. Aan het einde van vorig seizoen kreeg ik een ik paar keer een basisplaats."

Taylor is dan ook lyrisch over Ten Hag. "Ook als ik op de bank zat en naar zijn besprekingen luisterde, leerde ik veel. We hadden een heel goed team, ik was nog jong en als ik er nu op terugkijk, is het helemaal niet raar dat ik niet de voorkeur kreeg. Maar toen ik in die situatie zat, was het lastig. Ik heb nou eenmaal heel weinig geduld, ook in het normale leven."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!