Reactie

Onomstreden Aké over topvorm: 'Zelfs op mijn leeftijd maak je nog stappen'

Onomstreden Aké over topvorm: 'Zelfs op mijn leeftijd maak je nog stappen'

28-03-2023 10:15

Nathan Aké was tegen tegen zowel Frankrijk (4-0 nederlaag) en Gibraltar (3-0 winst) een lichtpuntje aan Nederlandse zijde. De Manchester City-verdediger zit goed in zijn vel en zegt veel vertrouwen te voelen van zowel Pep Guardiola als Ronald Koeman.

Tegen Gibraltar vertolkte Aké een hoofdrol door twee treffers voor zijn rekening te nemen. De hoofdrolspeler lijkt inmiddels onomstreden bij Oranje. "Ik denk dat ik er goed inzit bij de club", reageert Aké bij Ziggo Sport. "Ik speel veel wedstrijden en zit in een lekkere vorm. Ik krijg veel vertrouwen van de trainer daar (Guardiola, red.) en ook hier (Koeman, red.).

Waar zijn sterke ontwikkeling vandaan komt? "Ik denk dat ik zeker stappen heb gemaakt. Met Guardiola maak je zó veel stappen. In het eerste jaar (2020, red.) dat ik er kwam, was het niet mijn beste jaar. Ik had veel blessures en zat er niet zo lekker in. Maar ik was wel aan het leren en dingen aan het begrijpen. Sinds vorig jaar ben ik stappen aan het maken. Dit jaar merk ik dat ik veel heb geleerd en zelfs op mijn leeftijd nog stappen kan maken."

Voorafgaand aan de interlandbreak nam Guardiola nog contact met Koeman op om hem te verzoeken het rustig aan te doen met Aké, die onbetwist basisspeler is bij The Citizens. "Dat is zeker mooi om te horen", lacht de linkspoot. "Ze geven me veel vertrouwen en hebben ook veel vertrouwen uitgesproken. Het enige wat ik kan doen is mij elke keer bewijzen en verbeteren."

Bekijk hieronder de twee doelpunten van Aké tegen Gibraltar.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!