Nieuws

Dallinga vaak afgewezen door FC Groningen: 'Wéér net niet goed genoeg'

Dallinga vaak afgewezen door FC Groningen: 'Wéér net niet goed genoeg'

23-03-2023 08:51

Thijs Dallinga speelt momenteel de pannen van het dak bij Toulouse FC in de Ligue 1, maar zijn carrière had heel anders kunnen lopen. De spits werd op jonge leeftijd meermaals afgewezen door jeugdliefde FC Groningen. Via Excelsior brak Dallinga toch door.

"Het liefst had ik als Groningse jongen in de jeugd van FC Groningen willen spelen", aldus Dallinga tegenover De Telegraaf. "Ieder jaar deed ik mee aan de talentendagen. Maar elke keer viel 'die brief' op de mat, dat het weer nét niet goed genoeg was." Via de jeugd van FC Emmen kwam Dallinga alsnog bij Groningen terecht, maar tot een echte doorbraak kwam het niet.

Na een aantal invalbeurten vertrok Dallinga naar Excelsior, waar hij vorig seizoen met 36 goals en negen assists een transfer naar Toulouse verdiende. "Een carrière verloopt niet altijd soepeltjes, daar ben ik het levende bewijs van. Soms moet het via een omweg. Het is maar net hoeveel lef een club of een trainer heeft om een jonge jongen erop te gooien."

Inmiddels is hij ook bij Toulouse ook aan het scoren. De spits heeft al tien goals in 27 competitieduels. "Ik heb het heel erg nodig om ergens een tijdje rond te lopen, te kunnen wennen aan mijn omgeving en de jongens te leren kennen. Dán voel ik me lekker. Daarbij, en dat gold ook voor Excelsior: Toulouse is een warme club met normale jongens. Geen enkele speler had de ervaring van een top-5-competitie. Iedereen moet keihard zijn best doen om zijn niveau te halen. Dat zorgt er voor dat jongens zich normaal gedragen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!