Nieuws

Hasselbaink krijgt fraaie functie bij nationale ploeg van Engeland

Hasselbaink krijgt fraaie functie bij nationale ploeg van Engeland

21-03-2023 17:44 Laatste update: 19:53
1

Jimmy Floyd Hasselbaink gaat de komende tijd als assistent aan de slag onder bondscoach Gareth Southgate. De voormalig spits geniet nog altijd veel aanzien in Engeland en gaat als assistent aan de slag voor het EK in 2024.

The Three Lions maken dinsdag bekend Hasselbaink op te nemen in de technische staf. Voor Southgate is het waarschijnlijk de laatste periode als bondscoach van de Engelse ploeg. Engeland kwam in 2020 zeer dicht bij de Europese titel, maar moest zijn meerdere erkennen in Italië na strafschoppen. De Engelse ploeg ziet er met de opgeleefde Marcus Rashford en Bukayo Saka veelbelovend uit.

Hasselbaink maakte in de jaren '00 de Engelse velden onveilig en kende uitstekende periodes bij Chelsea FC en Charlton. Verder speelde de oud-spits in het verleden bij AZ Alkmaar, Boavista, Atlético Madrid, Middlesbrough en Cardiff City. 

Als trainer heeft Hasselbaink de laatste jaren ook de nodige ervaring opgedaan. De 50-jarige was onder meer actief als trainer bij Royal Antwerp, Queens Park Rangers, Northampton en Burton Albion. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!