Nieuws

Blind als vervanger voor Frenkie geopperd: 'Meer ervaring dan Wieffer'

Blind als vervanger voor Frenkie geopperd: 'Meer ervaring dan Wieffer'

20-03-2023 22:23
6

Nu Frenkie de Jong is afgehaakt wordt er flink gediscussieerd wie Ronald Koeman moet opstellen tegen Frankrijk op zijn plek. Bij Rondo van Ziggo Sport pleiten ze voor een opvallende naam: Daley Blind.

Door een tijdens het duel tussen FC Barcelona en Real Madrid opgelopen blessure is De Jong niet van de partij bij Oranje. Tijdens de persconferentie sloot Koeman niet uit dat Feyenoord-middenvelder Mats Wieffer zijn debuut zal gaan maken op de plek van Frenkie, maar bij Rondo pleiten ze voor Bayern München-verediger Blind als controleur.

"Daley heeft het goed gedaan bij Advocaat op het middenveld", steekt Gullit van wal. "Dat kan hij. Natuurlijk zie je Wieffer in de tweede helft tegen Ajax en denk je: dat is ook een kandidaat. Maar ook al tegen Frankrijk? Dan ga je toch voor ervaring, denk ik. Weinig ritme? Dat hoeft niet op die plek. Kijk naar Busquets, die staat altijd op de goede plek. Een, twee keer raken. Ik denk dat Daley met zijn ervaring zo'n wedstrijd kan spelen."

Van Basten sluit zich aan bij Gullit. "Ik zou ook voor Blind hebben gekozen. Met Wijnaldum en De Roon. Blind is gewoon een goede middenvelder, een linkspoot ook. Hij kan natuurlijk heel goed voetballen en dat is wat je op het middenveld nodig hebt. Met lopen is hij verdedigend kwetsbaar, maar ik denk dat hij dat makkelijk kan en in zo'n wedstrijd tegen Frankrijk meer ervaring heeft dan Wieffer."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!