Nieuws

'Klopp kan Bellingham op zijn buik schrijven: gebrek aan financiële koopkracht'

'Klopp kan Bellingham op zijn buik schrijven: gebrek aan financiële koopkracht'

20-03-2023 18:45

Jude Bellingham vertrekt hoogstwaarschijnlijk niet naar Liverpool. De club van Jürgen Klopp heeft geen onbeperkte financiële middelen en lijkt daardoor niet in staat de talentvolle middenvelder te kunnen contracteren.

Het doorgaans goed ingevoerde The Athletic komt met het nieuws op de proppen dat Liverpool komende zomer veel geld moet steken in het heropbouwen van het elftal. Meerdere spelers lopen uit hun contract in de zomer waardoor de club veel moet investeren op meerdere vlakken binnen het elftal. Volgens de krant zullen de kosten voor scouting en het binnenhalen van meerdere spelers zo hoog oplopen dat de komst van Bellingham bijna onbetaalbaar zal worden. De Engelsman heeft namelijk geen afkoopclausule. Liverpool is hierdoor bang dat er een heuse 'bidding war' zal ontstaan die de prijs naar grote hoogtes zal laten stijgen.

De onwaarschijnlijkheid betekent volgens de krant echter niet dat The Reds geen poging zullen wagen. Klopp is namelijk erg gecharmeerd van de middenvelder en ziet in hem een belangrijke schakel. De nummer zes van de Premier League verwacht echter dat Manchester City en Real Madrid betere papieren zullen hebben om de Engelsman te overtuigen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!