Nieuws

Oud-Heraclied Vloet verschijnt twee jaar na dodelijk ongeluk voor de rechtbank

Oud-Heraclied Vloet verschijnt twee jaar na dodelijk ongeluk voor de rechtbank

20-03-2023 09:33

Rai Vloet verschijnt maandag voor de rechtbank in Haarlem. De oud-speler van onder meer NAC Breda, Excelsior en Heracles Almelo wordt verdacht van het veroorzaken van een auto-ongeval, waarbij een 4-jarig jongetje om het leven kwam. Dat gebeurde op 14 november 2021, toen hij bij Heracles speelde.

Tijdens een voorgaande zitting noemde de officier van justitie dat Vloet 'roekeloos en zeer onvoorzichtig' rijgedrag had vertoond. Vloet reed samen met een vriend rond middernacht op de andere auto in. "Hij reed met onverantwoord hoge snelheid onder invloed van alcohol." Daardoor raakte hij tevens zijn rijbewijs kwijt.

Heracles besloot hem destijds wegens zijn betrokkenheid tijdelijk te schorsen. Hij speelde op 15 januari 2022 voor het laatst in het zwartwit, al leidde dat tot grote protesten van de supporters. Via FC Astana uit Kazachstan kwam Vloet uiteindelijk bij FK Oeral in Rusland terecht, waar hij nu nog steeds speelt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!