Nieuws

Heitinga duidelijk: 'Aan het einde van de middag moeten wij bovenaan staan'

Heitinga duidelijk: 'Aan het einde van de middag moeten wij bovenaan staan'

19 maart - 14:36
2

John Heitinga kijkt vol verwachting uit naar zijn eerste Klassieker als hoofdtrainer van Ajax. De Amsterdammers kunnen in eigen huis de koppositie overnemen van rivaal Feyenoord.

"Het gevoel is goed. Je hebt een situatie gecreëerd dat het vandaag om de koppositie gaat", vertelt Heitinga voorafgaand aan De Klassieker. "Je moet deze wedstrijd spelen alsof het je laatste is. Je zal er hard voor moeten werken, Feyenoord is een sterk collectief en ze hebben vertrouwen getankt. Goed voor Feyenoord en AZ dat ze door zijn in Europa. We weten dat zij het niet erg vinden dat wij de bal hebben in de eerste fase, die bal moeten we achter de laatste linie gooien en de creatieve spelers aan de bal krijgen."

De Ajax-trainer heeft in zijn opstelling Kenneth Taylor verkozen boven Davy Klaassen. "Taylor zal zich iets meer moeten bemoeien met de opbouw. We zullen ook zeker fases met een dubbele acht uitkomen, maar dat ligt er ook aan hoe Feyenoord staat. Vandaag moet je gaan genieten. We spelen thuis en de punten moeten hier blijven. Aan het einde van de middag moeten wij bovenaan staan", aldus Heitinga.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie