Nieuws

Laudrup verwacht spannende Clásico en begrijpt Barca-gate niet: 'Welk voordeel?'

Laudrup verwacht spannende Clásico en begrijpt Barca-gate niet: 'Welk voordeel?'

19-03-2023 10:03

Michael Laudrup voorspelt een spannende wedstrijd tussen FC Barcelona en Real Madrid. De Deen kwam tijdens zijn carrière uit voor beide ploegen en gaat tijdens een interview met Diario AS ook in op het omkoopschandaal waar de Catalanen in zijn verwikkeld.

Laudrup speelde jaren voor beide Spaanse grootmachten en won in 1992 de Champions League met Barcelona aan de hand van het iconische doelpunt van Ronald Koeman. Zondagavond staan Barcelona en Madrid tegenover elkaar in een op voorhand titelbeslissende wedstrijd. 'Ze doen het allebei erg goed", begint Laudrup. "Barça, omdat ze qua cijfers een uitstekende seizoen in de competitie hebben. Ze hebben ook het mentale voordeel door het winnen van de Spaanse Super Cup tegen Madrid en de heenwedstrijd van de halve finale van de beker. Madrid voelt zich sterk, na Liverpool te hebben uitgeschakeld en ze gaan naar Camp Nou wetende dat een klap daar hen vleugels kan geven. Barça kan tegenvallen wat hen terug in de strijd kan zetten om de competitie te winnen. Het wordt een spannende wedstrijd", vertelt de Deen die eind jaren negentig de dubbel won met Ajax. Als voorspelling speelt Laudrup op veilig door 1-1 te voorspellen.

De 58-jarige Deen kijkt met verwondering naar het nieuws waar Barcelona momenteel in verwikkeld is. "Er is een gebrek aan informatie om commentaar te kunnen geven op iets dat heel ernstig kan zijn. De belangrijkste vraag die voor mij opkomt, is welke voordelen Barça heeft verkregen. Ik begrijp het niet." Volgens Laudrup is het in zijn algemeen logischer dat scheidsrechters in het voordeel van grote ploegen fluiten omdat zij ook vaker kansen creëren en er dus vaker naast kunnen zitten. "Ik heb veel Clásico's gespeeld en we zouden kunnen zeggen dat de scheidsrechter vreselijk was, maar we hadden nooit gedacht dat zij opzettelijk fouten maakten."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!