Nieuws

Burgemeester Rome duidelijk: 'Willen hier geen Feyenoord-fans hebben'

Burgemeester Rome duidelijk: 'Willen hier geen Feyenoord-fans hebben'

17-03-2023 22:49 Laatste update: 22:55

De burgemeester van Rome gaat er alles aan doen om Feyenoord-fans in april te weren. De Rotterdamse club staat tegenover AS Roma in de Europa League en Roberto Gualtieri wil zijn stad beschermen. 

Feyenoord treft Roma in de kwartfinales en spelen de return in de Italiaanse hoofdstad. Gualtieri heeft de minister van Binnenlandse Zaken in Italië echter verzocht om Feyenoord-fans te weren. Dit zou alles te maken hebben met de rellen die plaatsvonden in het afgelopen seizoen, toen Roma en Feyenoord elkaar troffen in de Conference League. Destijds raakte onder meer de Barcaccia-fontein beschadigd, een oud, kostbaar monument in de stad.

"We willen er alles aan doen om de stad Rome en de bevolking te beschermen. We hebben al eens te maken gehad met ernstig geweld", laat de burgemeester weten tegenover Corriere dello Sport. Feyenoord speelde eerder dit seizoen al in Rome, namelijk tegen SS Lazio. Destijds mocht de ploeg van Arne Slot geen supporters meenemen vanwege een straf van de UEFA.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!