Nieuws

'Toen Arne naar Feyenoord ging, wilde hij me er graag bij hebben als assistent'

'Toen Arne naar Feyenoord ging, wilde hij me er graag bij hebben als assistent'

16-03-2023 12:03

Voordat Dennis van der Ree hoofdtrainer werd bij FC Groningen, was hij video-analist bij Feyenoord. Arne Slot wilde hem eigenlijk als assistent, maar daar was geen ruimte voor.

Van der Ree stond vorig seizoen nog bij de Rotterdammers onder contract als video-analist. "Toen Arne naar Feyenoord ging, belde hij me op. Hij wilde me er graag bij hebben als assistent, alleen was daar naast Marino Pusic en John de Wolf geen ruimte voor. Hij zei: De enige manier waarop het kan, is dat ik je aantrek als video-analist. Analyseer dan gewoon de tegenstanders, maar verder sta je gewoon als volwaardige assistent op het veld. Zo is het uiteindelijk ook gegaan", aldus Van der Ree tegenover Voetbal International.

FC Groningen vecht dit seizoen tegen degradatie, terwijl Feyenoord om de titel strijd. "Als ik kijk naar de stappen die we maken als team, de rol die de nieuwe spelers pakken, dan zie ik echt een omslag. Dat geeft mij de overtuiging dat we genoeg punten gaan pakken. Dat (Jetro Willems en Elvis Manu, red.) zijn jongens die veel hebben meegemaakt in hun carrière, die voelen de ernst van de situatie. Ze brengen ook een winnaarsmentaliteit met zich mee en hebben natuurlijk heel veel kwaliteiten. Ze zijn een grote aanwinst."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!