Nieuws

La Liga-baas schaamt zich voor Barcelona: 'Reputatie van het voetbal op het spel'

La Liga-baas schaamt zich voor Barcelona: 'Reputatie van het voetbal op het spel'

14-03-2023 08:09 Laatste update: 10:15

FC Barcelona heeft ervoor gezorgd dat de reputatie van het Spaanse voetbal op het spel staat, stelt Javier Tebas. De voorzitter van La Liga maakt zich zorgen om het vermeende omkopingsschandaal van de Catalanen.

Het Openbaar Ministerie van Spanje heeft Barcelona aangeklaagd omdat er betalingen zouden zijn gedaan ten gunste van de scheidsrechterscommissie. De Catalanen zouden tussen 2001 en 2018 meer dan 6,5 miljoen euro hebben betaald voor advies over scheidsrechterszaken aan een bedrijf van Jose Maria Enriquez Negreira, de voormalig baas van de Spaanse scheidsrechterscommissie.

"Het probleem dat nu speelt, is het ergste dat ik me kan herinneren", begint Tebas tegenover Movistar-zender Vamos. "Er zijn betalingen gedaan van Barcelona aan de vice-voorzitter van de scheidsrechterscommissie, wat abnormaal is. Natuurlijk zorgt dat voor spanningen, de reputatie van het Spaanse voetbal staat op het spel. Ik schaam me. We hebben nog altijd geen goede uitleg gehad van Barcelona", klinkt het.

Joan Laporta – de huidige voorzitter van FC Barcelona – maande de achterban eerder al tot kalmte. Volgens de Spaanse bestuurder is er niets aan de hand en zullen velen hun excuses aan de club gaan maken.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!