Nieuws

Excelsior voor het eerst in degradatiezone: 'Superfrustrerend, voor iedereen'

Excelsior voor het eerst in degradatiezone: 'Superfrustrerend, voor iedereen'

12-03-2023 11:18

Excelsior weet voor het eerst dit seizoen hoe het is om in de degradatiezone te staan. De ploeg van Marinus Dijkhuizen verloor met 2-0 van FC Emmen en moet zich na 219 dagen in de competitie zorgen maken om de positie.

Dijkhuizen meldde zich na het teleurstellende duel bij ESPN. "Natuurlijk is het superfrustrerend, voor iedereen. Iedereen zit verslagen in de kleedkamer. Verliezen is gewoon kut. En dat went nooit. Ik heb het hele seizoen geroepen, ook toen het nog beter ging, dat het op de laatste dag beslist gaat worden."

Excelsior beleefde vorig seizoen een waanzinnige play-off reeks richting de Eredivisie en zal die vorm moeten terugvinden. "We weten dat we de prestatie van vorig seizoen moeten evenaren om erin te blijven. Zo zijn we het seizoen ingegaan. Het is lekker dat je de hele tijd boven de streep hebt gestaan, nu sta je eronder. Dat is vervelend, maar het verandert niets. De jongens kunnen allemaal goed voetballen, dus we blijven er elke week alles aan doen."

De nederlaag tegen Emmen was volledig onnodig, stelt Dijkhuizen. "Sterker nog, je hebt het gevoel dat je de betere ploeg bent vandaag, maar je staat met lege handen. Je moet voorkomen dat je in dat soort situaties terecht komt."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!